Surubelnite electrice

Surubelnite electrice

Termenul de “surubelnita electrica” are o raspandire mai mare pe piata de profil, pentru tot ceea ce inseamna scule de strangere actionate de un motor electric.
Restrangand domeniul de utilizare la aplicatii de precizie, solicitate in special de mediul de productie industrial, surubelnitele electrice se refera la echipamentele de strangere actionate electric, cu oprire la moment. (Din testele efectuate, surubelnitele electrice fara oprire la moment, cu cat sunt actionate mai mult dupa prima declansare, cu atat mai mult cresc momentul final).

Surubelnitele electrice sunt actionate de un motor (cu sau fara perii) si se opresc la cuplu prin intermediul unui ambreiaj mecanic, pe baza de semnal electric, sau pe baza masuratorilor date de traductorul de moment, in cazul celor care au integrat.
Surubelnitele electrice din gama Adexx cu traductor de moment integrat sunt cele mai precise, urmate de surubelnitele electrice cu ambreiaj.
Pe de alta parte, surubelnitele electrice cu oprire pe baza de curent elimina posibilitatea defectarii ambreiajului in timp, sunt foarte rezistente la uz intens, insa sunt mai putin recomandate in aplicatii care necesita precizie foarte buna si mai ales in asamblari rigide.
Reglajul cuplului la modelele cu traductor de moment integrat se face din software, la cele cu oprire mecanica se face prin rotirea inelului situat la baza surubelnitelor, iar la cele cu oprire electrica se seteaza din controller.
Pentru reglajul modelelor cu ambreiaj sau cu oprire pe baza de curent este nevoie de un tester de moment sau traductor de moment rotativ.

Nota: In cazul in care exista in dotare surubelnite electrice fara oprire la moment, sau cu o precizie ce nu se incadreaza in cerintele unor aplicatii noi, exista solutia intermediara cu limitatoare de moment. Acestea reprezinta un ansamblu mecanic ce se monteaza in capatul surubelnitei electrice, se preseteaza pe tester la un anumit moment (serviciu asigurat de Adexx), si declanseaza sau aluneca, atunci cand momentul respectiv este atins, eliminand astfel suprastrangerea.

Surubelnite electrice CU perii VS. modele FARA perii
Surubelnitele traditionale cu perii sufera in timp uzura la componente precum periile colectoare, comutatoare si alte puncte de contact. Caldura generata de motor poate scurta in timp viata surubelnitei. Uzura la componente, in special la perii creste gradul de mentenanta in timp si uneori poate opri surubelnita din functionare.
Surubelnitele electrice fara perii prezinta durabilitate mare si nu necesita mentenanta regulata pentru inlocuirea componentelor uzate. Caldura generata de motor este mult mai scazuta, iar performantele mai bune in timp. Aceste modele duc in timp la reducerea erorilor si a costurilor totale.
Oricare dintre aceste modele produse de Kolver si N-Gineric se incadreaza in categoria echipamentelor industriale, cu durabilitate mare si de precizie.

© Adexx Industry. Articol publicat pe www.adexx.ro in data de 08.03.2017. Orice preluare partiala sau integrala a continutului se poate face doar cu citarea sursei si cu link catre pagina acestui articol.

/ Despre Produse / Tags:

Share the Post

About the Author