Surubelnite electrice

surubelnite-electrice

Surubelnite electrice

Surubelnite electrice

Termenul de surubelnita electrica are o raspandire mai mare pe piata, pentru tot ceea ce inseamna surubelnite actionate electric.
Restrangand domeniul la aplicatii de precizie, solicitate de mediul de productie industrial, surubelnitele electrice se refera la echipamente de strangere actionate electric cu oprire la moment. (Din testele efectuate, surubelnitele fara oprire, cu cat sunt actionate mai mult dupa prima declansare, cu atat mai mult cresc momentul final).

Surubelnitele electrice sunt actionate de un motor (cu sau fara perii) si se opresc la moment. Oprirea se face prin intermediul unui ambreiaj, pe baza de semnal electric sau pe baza masuratorilor date de traductorul de moment, in cazul celor care au integrat.

Surubelnitele electrice din gama Adexx

Surubelnita electrica cu ambreiaj. Este cel mai uzual model, oferind o precizie medie de +/-5%, durabilitate ridicata, raportate la costuri scazute.

Surubelnita electrica cu traductor de moment integrat. Cel mai precis model, cu diverse optiuni, iesiri, insa la un pret mai ridicat.

Surubelnita electrica cu oprire pe baza de curent. Elimina posibilitatea defectarii ambreiajului in timp si sunt foarte rezistente la uz intens. Sunt mai putin recomandate in aplicatii care necesita precizie foarte buna si mai ales in asamblari rigide.

Reglajul cuplului la modelele cu traductor de moment integrat se face din software. Reglajul la cele cu ambreiaj se face prin rotirea inelului, iar la cele cu oprire electrica se seteaza din controler.
Pentru reglajul modelelor cu ambreiaj sau pe curent este nevoie de un tester de moment sau traductor de moment rotativ.

Surubelnite electrice

Surubelnita electrica FARA perii VS. Surubelnita electrica CU perii

Surubelnitele electrice fara perii prezinta durabilitate mare si nu necesita mentenanta regulata. Caldura generata de motor este mult mai scazuta, iar performantele mai bune in timp. Aceste modele duc in timp la reducerea erorilor si a costurilor totale.

Surubelnitele clasice sufera in timp uzura la periile colectoare, comutatoare si alte puncte de contact. Caldura generata de motor poate scurta in timp viata surubelnitei. Uzura la componente, in special la perii creste gradul de mentenanta in timp si uneori poate opri surubelnita din functionare.

Video

© Adexx Industry. Articol publicat pe www.adexx.ro in data de 08.03.2017. Orice preluare partiala sau integrala a continutului se poate face doar cu citarea sursei si cu link catre pagina acestui articol.

/ Despre Produse

Share the Post

About the Author