Controlul momentului in asamblari cu o surubelnita dinamometrica presetata

surubelnita-dinamometrica-presetata

Controlul momentului in asamblari cu o surubelnita dinamometrica presetata

In asamblare, controlul momentului la care un surub sau o piulita sunt stranse este esential. Controlarea cuplului de strangere este o metoda folosita de multi producatori.

Este folosita pentru a controla incarcarea unui element de asamblare. O metoda de strangere incorecta sau un instrument care nu este corespunzator, sunt factorii care duc cel mai des la erori de fixare. Erorile de productie duc la produse necorespunzatoare, timpi morti, reprelucrari costisitoare. Erorile de fixare afecteaza sistemul in ansamblu.

Cea mai buna cale pentru a le evita este folosirea unor instrumente adecvate. Acestea pot dispune de posibilitea de a controla cuplul. Selectarea instrumentului corespunzator este esentiala. Utilizarea unei surubelnite dinamometrice manuale, care utilizeaza tehnologia cu alunecare previne problemele de fixare si asigura un control real al cuplului.

Surubelnitele dinamometrice Gedore Torque sunt ideale pentru aplicatiile unde nu sunt acceptate depasiri ale momentului prestabilit. Surubelnita permite fiercarui utilizator sa aplice cuplul necesar, indiferent de nivelul de calificare al acestuia.

Noua serie de surubelnite dinamometrice Pro de la Gedore Torque reprezinta urmatoare generatie de surubelnite presetate. Aceste instrumente noi sunt un upgrade la surubelnitele traditionale si de incredere marca Gedore Torque, promovate in Romania de Adexx Industry. Noile surubelnite ofera aceeasi performanta si calitate ca vechile modele TLS, dar au un design nou, modern, care imbunatateste durabilitatea si ergonomia pentru operatorul care o utilizeaza.

O surubelnita dinamometrica presetata e similara unei alarme care atentioneaza la un moment dat. Surubelnita este presetata la valoarea cuplului necesar si aceasta semnaleaza operatorului cand valoarea prestabilita a fost atinsa, prin alunecarea sau rotirea libera. O surubelnita dinamometrica presetata nu dispune de o scala de ajustare externa. Aceste instrumente au mecanisme de ajustare interne pentru setarea valorii cuplului si trebuie utilizat un tester de moment. Surubelnitele dinamometrice presetate sunt folosite mai ales in aplicatiile in care o valoare a momentului este folosita pentru perioade mai lungi de timp.  Daca valoarea cuplului se modifica sau doriti sa o utilizati intr-un proiect nou, surubelnita se poate seta pe o noua valoarea cu ajutorul unui tester de moment (asiguram acest serviciu).

Sunt proiectate o varietate foarte mare de industrii, cum ar fi industria electronica, aerospatiala, telecomunicatii, medicina si multe altele. Surubelnitele dinamometrice presetate asigura controlul cuplului. Surubelnita dinamometrica Pro proiectata de Gedore Torque permite o actiune lina a mecanismului cu alunecare, cu o uzura minima. Acest lucru ofera precizie si extinde durata de functionare pana la mentenanta.

Proiectate si fabricate pentru a satisface si a depasi cerintele standardului ISO6789.

Adexx Industry ofera o gama variata de surubelnite dinamometrice presetate cu valori cuprinse intre 0.05 si 13 Nm.

De asemenea, Adexx ofera modele cu protectie ESD. Controlul cuplului este un aspect esential pentru companii. Acestea trebuie sa se asigure ca produsele lor sunt calitative, sigure si fiabile. Desurubarea sau ruperea unui element de fixare poate avea consecinte grave.

© Adexx Industry. Articol publicat pe www.adexx.ro in data de 29.08.2018. Orice preluare partiala sau integrala a continutului se poate face doar cu citarea sursei si cu link catre pagina acestui articol.

/ Articole si Studii

Share the Post

About the Author