Imbunatatiti ergonomia si repetabilitatea prin folosirea bratelor de reactie in asamblari

bratele-de-reactie

Imbunatatiti ergonomia si repetabilitatea prin folosirea bratelor de reactie in asamblari

Bratele de reactie sunt folosite pentru a prelua forta generata de surubelnita electrica sau pneumatica, in timpul insurubarii. De asemenea, au rol si de a sustine greutatea acestora in timpul utilizarii. Aceasta fara vreun efect semnificativ in libertatea de msicare si dexteritate.

Ridicarea unei surubelnite de cateva sute de grame (sau chiar mai grea la momente mari), la o prima vedere nu pare un efort considerabil. Repetarea “exercitiului” insa, de sute de ori sau peste o mie intr-un schimb poate fi resmtita considerabil.

Bratele de reactie sunt realizate din aluminiu si fibra de carbon, ofera o robustete excelenta, pastrand in acelasi timp o greutate redusa. Punctele de pivotare contin rulmenti de inalta calitate ce permit miscarea cu efort insesizabila.

Forta balancerului care se livreaza cu bratele poate fi reglata, astfel incat surubelnita sa fie adusa in pozitie de lucru cu efort minim, retragandu-se automat dupa operatie.

Operatorii sunt capabili sa manevreze fara efort surubelnita in jurul pozitiei de lucru. In acelasi timp, acestea cresc precizia si sporesc eficienta, reducand in acelasi timp potentialul de accidentare repetitiva.

Video

© Adexx Industry. Articol publicat pe www.adexx.ro in data de 28.07.2020. Orice preluare partiala sau integrala a continutului se poate face doar cu citarea sursei si cu link catre pagina acestui articol.

/ Articole si Studii

Share the Post

About the Author