cheie-dinamometrica-profesionala

Cheie dinamometrica profesionala | Elemente distinctive

O cheie dinamometrica profesionala reprezinta o solutie la indemana, economica (in comparatie cu cele actionate electric sau pneumatic) si sigura de strangere a suruburilor si a piulitelor la cuplu. Strangerea la cuplul corect este un proces foarte important, poate chiar critic in numite industrii sau in anumite tipuri de asamblari.

Dar folosirea unei chei dinamometrice nu este de ajuns. Este foarte important ca aceasta sa fie una de calitate, astfel incat sa fie evitat orice risc legat de strangerea inexacta. Am intalnit de-a lungul timpului in activitatea de etalonare chei dinamometrice cu abateri mult peste limitele impuse de standardul aferent ISO6789 si chiar chei dinamometrice care nu corespundeau din starea noua.

O cheie dinamometrica profesionala este produsa de firme cu experienta de zeci de ani

Firme care au implicat timp si energie in analiza si testare, urmate de imbunatatiri permanente ale componenetelor si de modificari constructive care au dus in final la durabilitate, stabilitate din punct de vedere al preciziei si la ergonomie pentru utilizator.

Elemente distinctive ale unei chei dinamometrice profesionale

Clichetul este unul robust, cu mecanism monobloc de angrenare si schimbare de sens la cele cu schimbator de sens si cu 2 dinti plasati pe aceeasi directie la cele unisens. Producatorii de top repara sau ofera kit pentru reparatia clichetului.

clicheti-kit-clicheti

Sageata care indica sensul de declansare, prezenta pe corpul cheii.

sageata-sens

Serie unica marcata in structura corpului cheii, cee ce elimina posibilitatea stergerii sau a dezlipirii.

serie-cheie-dinamometrica

Manere ergonomice din material plastic sau cauciucate la cheile cu momente mici si medii.

Scala grosiera + fina pentru reglaj precis, marcate pe material metalic sau material plastic, materiale rezistente la lichide si la coroziune.

Sistem de blocare cu actionare rapida prin tragere/impingere.

manere

Certificat de calibrare detaliat, cf. ISO6789-2: 2017

Instructiuni de utilizare detaliate in mai multe limbi.

certificat+instructiuni

Domenii uzuale ale cheilor dinamometrice profesionale cu capacitati mici si medii, produse in Europa sunt: 1-5Nm, 2-10Nm, 5-25Nm, 10-50Nm, 12-60Nm, 20-100Nm, 40-200Nm, 60-300Nm, 80-400Nm.

Lungimea unei chei dinamometrice profesionale de capacitate mare este suficienta astfel incat cheia sa poata fi actionata chiar si la capacitate maxima de o persoana cu greutate medie. Unele chei includ si extensii, pentru o actionare mai usoara. Sub nicio forma, nu este nevoie de 2 persoane pentru actionare la valorile mari.

cheie-dinamometrica-profesionala-mare

Manerul cheilor dinamometrice de capacitate mare este in general metalic, cu suprafata randalinata sau special proiectata anti-alunecare si pentru ergonomie ridicata.

Recalibrare. Toate cheile dinamometrice profesionale permit ajustarea lor in cazul in care erorile masurate depasesc limitele impuse de standardul ISO6789.

🗸 Alegeti chei dinamometrice profesionale, produse de firme cu traditie, care pot asigura suport tehnic, reparatii, recalibrare. Investitia initiala mai mare duce pe termen lung la rezultate mai sigure, timpi morti redusi, iar in final la un un cost real mai mic!

© Adexx Industry. Articol publicat pe www.adexx.ro in data de 02.01.2022. Orice preluare partiala sau integrala a continutului se poate face doar cu citarea sursei si cu link catre pagina acestui articol.

/ Articole si Studii

Comments

Comments are closed.